2009. április 17., péntek

Success. Aligmagyar

Ma egy pulcsival és 2 pár cipővel gazdagodott a ruhatáram. Ennek örülök, ez abszolút siker.

Ami viszont még vicces is: íme az egyik cipőhöz járó kis leírás szövege. Érdemes elolvasni. Aki megfejti, az ügyes. Mindenkinek ajánlom az utolsó, "Hogyan tisztitsunnk?" c. fejezetet, mert ott én sem tudtam mindent dekódolni. :D Azt hiszem a fordító akkorra már elfáradt.

"Kedves Vásárlónk!
Az Ön állal megvásárolt lábbelire egy címkét ragoszattunk, amelyböl.megludhtó.hogy a terméket milyen alkalmakkorés Idöben tanácsos viselni,milyen anyagból készült és mennyire vízello. A nagysagrol a talpresze, illetve a bélésen olvasható számok adnak felvilágosításl Hogy öröme és a lábbeli< élete> minélhosszabb ideig tartson,kérjük ismekedjen meg néhány szakkifejezéssel.és szfveskedjen figyelembe venni tanácsainkat."

...
Aztán itt szó van a "használhatösága"-ról, a "felsörészanyagá"-ról, a "fej. szár-ésfedötalpbélés" anyagáról, a "tlp" anyagáról, és "alabbelivízállóságá"-ról, mely szerint: "nem vizáltó: kimélnikell mindenfajta nedvesség tol".
...
"Tíz jótanács
1. Vásárláskor mind a jobb-,mind a ballábas cipöt probaljuk fell A szük, vagy bö lábbeli nemcsak kényelmetlen,hanem idö elötl forrnáját is vesztl
2. Lenetoteg naponta váltsunk cipöt!
3. Az idöjárásnak megfelelö lábbelit viseljünk nemcsak egészségünk, hanem- a- cipö érdekében is!
4. Használat után sámfázzuk kia cipöt.vagy a fejét tömjük ki papirral.hogy a hajiási ráncok kisimuljanak!
5. Az átnedvesedettlábbelit-kisámfázva, vagy kitömve a fülötesttöl távol. szobahömérséklelen,szellös helyen száritsuk!
6. Lakk,vagy zártfejü mübör felsörészü cipöt (csizmát) lehetöleg ne viseljük egész nap Miután levetlük,szellöztessül jól kil.
7. Abörtalp haljamos az átnedvesedésre,ezért célszerü száradásig szellöztetni.
8. A cipöt,csizmátóvjuk az éles,hegyes tárggyal való utközéstöl.súrlódastoll
9. A lábbeli húzózárát ne eröttessük! Ha paraffinnal,vagy gyertyadarabbal átdörzsöljük,könnyebben müködil.
10. Ne várjuk meg.mig a lábbeli sarka vagy talpa teljesen lekopik, idöben javittassuk meg!"

...
És most, ami ránézésre elég durván néz ki (mire én ezt mind beírom....):
"Hogyan tisztitsunnk?
Kérluk ligveimesen olvassa el az alábbi lájék ozlalásl. és ezulán az árun feltumetett anyagmegielölés szerint tisztitsa labbelijél!
Lábbe//lelsörész llsztiláse aanyag storlnl:
Nubuk, veiúrböt;a szennyezödesel erösebb szörü kefével lávolitsul all A kilényasedett felületet finom dörzspaplrral lehet tetújftani Természelesen speclálls liszütószerek is alkalmezhatók.
Lakkoör:puhaszörü kefével,vagy nedves nihávaf lávalilsuk tjuk.
Egyéb bör:puha ruhával,puha szörü felével,szükség eselén sárkefével tiszlilsuk meg a szennyezödéstöll A tiszta és száraz felület a börrel azonos szinü,vagv szinlelen cipökrémmel vékonyan kenjük be! Néhány perc múlva dörzsöijük fényesre!
Mübör:a szennyezödest vizzel-mosószer és szappan nélkül -mossuk le, ha megszáradt,puha tuhával fényesftsük! Cipökrémet ne használunk!
Textil:puhaszörü kelével lávolisuk el a szennyezödést Erösebb, makacs szennyezödésl dörzsöljük le linom.semle ges mosószeres ofdallal nedvesitett szivccsall
Lábbeli taip lelületének tisrtitása alepanyaga szenint:
Bör: sárkefávellisztflsuk!
MöanyagP:vizes lemosással tiszlitsuk!
Elöfarduthal hogy anyaga, vagytechnológiája mlatt a labberi kulönleges kezelest igényel,Ebben az esetben kuiön tájéka ztatjuk vásériöinkat
Köszönjük. Hogy termékünket váiasztoltal
Reméljuk,hogy a cipö viselése örömére szolgál és továbbra is termékaink vásánója maradl
Avásárolt lermékainkket kacsotatban felmerütö bármilyen kérdéséra vevöszolgálatunk. vagy képviseletünk készséggel áir rendelkezésre"


Na, hát ennyi volt. Azt hiszem, ilyen teljes körű tájékoztatás után én nem fogok élni a lehetőséggel. Köszönöm. :D

Nincsenek megjegyzések: