2011. szeptember 20., kedd

A humánbio szépségei

A humánbiosz óra sokkal jobb mint vártam. Egyelőre nem a tanagyag miatt (persze az is ígéretesnek tűnik), hanem a tanárnő miatt. Beszél, kicsit mosolyog azon amit mond, miközben az egész terem szakad a röhögéstől.
Szegény néni nagyon beteg, látni-hallani rajta. Állítólag azért tanít még így is, mert imádja, és ez a mai órán abszolút meglátszott.
Olyen csuda bölcsességeket lehet megtudni, mint például, hogy:
- "a fiúk retardáltak", őket mindig óvni kell, vigyázni kell rájuk;
- azok a nők, akik hízékonyabbak, evolúciós sikernek számítanak (mert az ősidőkben akkor is ki kellett hordani azt a babát, ha nem volt mit enni);
- a férfiak alkarja azért hosszabb már csecsemőkorban is a nőkénél/lányokénál, mert régen vadászni kellett és ugye a nagyobb erőkarral több volt a siker, szegény rövidkarúak meg kiszelektálódtak.
Ezen kívül elhangzott a következő (nem szó szerint idézve):
 Tnő: az ókorban úgy vélték, hogy a 4 fő elem (tűz, víz, levegő, föld) aránya határoz meg mindent, így Hippokratesz a temperamentum alapján 4 fő csoportba osztotta az emberi jellemet, ami a testalakon-alkaton is meglátszik. Például a szangvinikus alkat az, akiben lobog a tűz. Hát mondjanak egy ilyen biológiatanárt!
 *némi megeszélés után* -Zboray tanánrúr!
 *Tnő kissé meglepődött ezen*: - Hát igen, de neki a testalakja az évek folyamán már kissé retardálódott...

Nincsenek megjegyzések: