2012. február 28., kedd

Záróvizsga how to

Valahogy sejthető, hogy a záróvizsgára jelentkezni kell. A kérdés, hogy hogy.
Általában mindenhez kérvényt kell írni, a TO-n leadni, ahonnan aztán ki tudja hova jut. Nem is lényeges, igazából egy épeszű diák időben elkezd gyanakodni, hogy kell valami papír a jelentkezéshez. Ha elég ügyes, akkor a TO honlapján meg is találja, odamegy, leadja, boldog.
De meddig kell leadni? Néha küldenek erről-arról emaileket, amiban itt-ott elhintenek egy-két titkos infot, mint pl. hogy a leadási határidő febr. 29. Hogy ezt a dátumot hogy a fenébe tudták kitalálni, azt nem tudom, ugyanis 29. szerda (még az a szerencse, hogy van ilyen nap ebben az évben), amikor - mint azt mindenki tudja - nincs nyitva a TO. Nálunk, amikor nincs nyitva a TO, az nem azt jelenti, hogy valahogy mégis bekunyizod magad, meghallgatnak és nagylelkűen tesznek valamit a lelki békédért, hanem vagy be se engednek, vagy ha mégis volt pofád benyitni, akkor magadtól is fogod tudni, hogy nagyon nem vagy jó helyen. Aztán legközelebb már nem próbálkozol. 

Aki már teljes nyugalomban ücsörög a készülő szakdolgozata felett, hogy időben leadta a zv jelentkezési lapot, leszédül a székről, amikor valakitől véletlenül megtudja, hogy ETR-ben is fel kell venni a "záróvizsga" c. tárgyat. 
Erről annyit érdemes elmondani, hogy egyetlen emailben sem írtak róla, a tantervi hálóban sem szerepel, sem az intézet hivatalos honlapján, sem a TO-s tárgyleírásokban, sőt, még a HKR-ben sincs benne! Valahol eldugva az egyik menüpont alatt a TO honlapján szólnak erről, de ha véletlenül nem téved oda az ember, akkor soha nem fogja megtudni. Arról nem is beszélve, hogy a tárgyfelvétel 2 hete lezárult, nem ám csak úgy "ja, akkor felveszem".

Szerencsére én a véletlenül odakattintó eset voltam, és a jelentkezést is időben leadtam...

1 megjegyzés:

...petya, a petya... írta...

valamiből a to-nak is meg kell élnie..