2014. december 21., vasárnap

Reméljük hosszú lesz

Azt mondta az index, meg a Huffington Post, hogy van 8 dolog, ami bizonyíottan hozzájárul a hosszú házassághoz. Gyorsan elemzem, még mielőtt a meghívókat kiosztjuk.

1. Az olcsó esküvő.
Kinek mi számít olcsónak ugyebár, celebékhez képest a mi esküvőnk aprópénz lesz, a saját realitásunkban viszont sírunk, hogy mennyibe fáj ez nekünk. Sokba, nagyon sokba. Már csak a násznép bőkezűségében bízhatunk.

2. Ha online ismerkedett meg a párjával, nem csak kevésbé valószínű, hogy elválnak, de a kutatások szerint elégedettebbek is lesznek a házassággal.
Nem online kerültünk egymással köszönőviszonyba, de a kapcsolatunk kiindulópontja az a 12 órás beszélgetés volt, MSN-en, mert akkor még az volt. Utána pedig heti egyszer találkoztunk, amikor Herceg hazajött, hétközben pedig rengeteget beszéltünk MSN-en.

3. Az persze nem jó, ha az életüket is online élik, a Bostoni Egyetem kutatása szerint ugyanis a közösségi oldalak túlhasználata elégedetlenséghez és váláshoz vezethet. A kutatók arra jutottak, hogy a közösségi médiát sokat használók 32 százaléka gondolt már arra, hogy elhagyja a párját, míg azoknak, akik egyáltalán nem látogatnak ilyen oldalakat csak 16 százalékának fordult meg a fejében hasonló.
Az, hogy már több, mint 4 éve lakunk együtt, remélem bíztató jel. Sok párral ellentétben mi a közösségi oldalakat nem spammeljük tele a mindenféle szerelmes üzenetekkel, ezt meghagyjuk magunknak.

4. Ha együtt néznek filmeket és utána meg is beszélik, amit láttak, különösen, ha romantikus filmekről és a bennük ábrázolt kapcsolatról van szó, akkor meredeken csökken annak a valószínűsége, hogy elválnak.
Mindig mindent megbeszélünk, megkérdezzük egymástól, hogy "hogy tetszett", meg "mi tetszett benne a legjobban".

5. Ha reagálnak a párjuk random, és kissé zavaró megjegyzéseire, tehát például nem azt mondják, hogy "hagyjál, dolgozom", amikor a párjuk a legviccesebb YouTube videót akarja megmutatni önöknek, akkor jó eséllyel boldog és hosszú lesz a házasságuk, mert a párjuk megkapja azt a pozitív figyelmet, amire vágyik.
Nálunk a legnagyobb munkában is rendszeresen felkiált valaki, hogy "gííí, gyereee!" és akkor oda kell menni, mert tuti valami cukiság figyel a másik monitorján.
6. Ha a veszekedések során a "mi" személyes névmást használja az "én" és a "te" helyett, jó úton jár.
Milyen veszekedés?

7. Ha szuperlatívuszokban gondolkodik a párja jó tulajdonságairól, sőt, piedesztálra állítja őt, szintén nem lesz baj.
Szerintem senkinek semmi kétsége arról, hogy Herceg a legjobb ember a világon, senki nem találhat nála jobb barátot, egy lány pedig nem találhat nála jobb vőlegényt/férjet. Remélem, ha majd lesznek gyerekeink, ő lesz a világ legjobb apukája.
Én meg nemtom, jól főzök.

8. Ha olyan dolgokat kell csinálni a szabadidejükben, amit mindketten élveznek, még akkor is, ha ez külön tevékenységet jelent, az ugyanis, ha az egyik fél ráerőlteti a másikra a hobbiját, csak ront házasság túlélési esélyein.
Játékjátékjáték!

Azt hiszem 7:1-re nyertünk. 

Nincsenek megjegyzések: