2016. január 18., hétfő

Egy jó CSOKot?

Hetek óta lázban tartja az ország lakosságát a CSOK 10+10 milliója, nem véletlenül. Aztán sorra derültek ki a részletek, így például az, hogy nem jogosult rá az:
És, ami a hivatkozott linkben nincs benne, pedig szerintem a legokosabb feltétel, a tiszta erkölcsi bizonyítvány. A lényeg, ez a cikk kicsit erősen próbálja az új támogatás a kizáró oldalát bemutatni. Például azt írja, hogy a legszegényebbek, a legrosszabb lakáskörülmények között élők esnek el a lehetőségtől.

Tény, hogy akikről a cikkben szó van tényleg az ország legszegényebb emberei. Hagy tegyem már fel a kérdést, hogy ha egy havi 20-40, jó esetben 100 ezer forintból tengődő sokgyerekes családnak a kezébe nyomnának 10 millió forintot (tegyük fel, hogy a hitelt bölcs megfontolásból eszükbe sem jut kérni), és sikerülne hozzájutniuk egy legalább 60 m2-es lakáshoz, vagy egy legalább 90 m2-es házhoz, akkor ugyan annak a rezsijére mégis miből telne? Hitelt gondolom, nem is adnának a bankok (elmúltak már azok az idők, amikor jövedelemigazolás nélkül ki-ki kedvére vehetett fel akármennyi lóvét), akkor mégis mi a rákból fizetnék a törleszőrészleteket? Hát kinek lenne ez jó, hm?

1 megjegyzés:

Zsebi írta...

Totál egyetértek! És azt is tegyük hozzá, hogy új építésű házat lehet venni belőle, vagy építeni, ami szerintem 10 millióból elég esélytelen.
Na persze lehetne azt is, hogy használt lakásra is adjanak, de az már megint más kérdés, na meg az államnak sincs gondolom annyi pénze, hogy boldog boldogtalannak lakást adjon.