2016. január 6., szerda

"Hirtelen" jött hideg

Komolyan mi a f*sz van az emberekkel, mintha soha nem láttak volna még havat, hideget, fagyot - úgy is mondhatnám, telet....

1. példa: Szeged
Egy szegedi iskolából hazaküldték a diákokat hétfőn, mert a tantermekben jó ha 10 fok volt. Az iskolában a téli szünetre teljesen lekapcsolták a fűtést, 29-én kapcsolták be újra, és azóta sem sikerült rendesen felmelegíteni az épületet, mert a falak nagyon kihűltek, és a régi ablakok több hőt engednek ki, mint tartanak benn.

Az addig oké, hogy spórolni akarnak a fűtésszámlával, de úgy tűnik, Szegeden olyan meleg van, hogy még sosem hallottak arról, hogy ha odakint 0, -5°C van, akkor több energia kell a benti 0 fokról 22°C-ra való felfűtéshez, mint 10 fokról. Mondhatni innentől már "könnyű" dolguk lesz...

2. példa: a "hirtelen hideg", amivel közlekedési cégek tehetetlenek
Mégis mit jelent TÉLEN a "hirtelen hideg"? Hát mégis mi legyen télen, ha nem hideg?! Hát hogy nem lehet arra felkészíteni a járműparkot, a vasúti váltókat és biztosítási berendezéseket és az egész közlekedést arra, hogy ha jön egy kis fagy, vagy hó, akkor ne álljon meg az élet.'sszameg hát komolyan most így már érthető, hogy miért nem történik felsővezetői szinten semmi a globális felmelegedés ellen, ezek pont azt várják, hogy ha nincs hideg, nincs gond - látszik, hogy nem tudják, hogy működik ez a természet.

Kéne írni egy hideg ellen tiltakozó petíciót, mondjuk "Egymillióan a téli hideg ellen" címmel, bele lehetne írni, hogy télen nem működik semmi, nem járnak a buszok, több a baleset, drága a fűtés, és egyébként is, a hideget senki sem szereti. Ez utóbbi nem igaz, de kell a propaganda-szöveg, anélkül nem lehet elérni semmit. Sőt, bele lehet írni azt is, hogy ha ilyen hideg van, nem lehet majd kapni a boltban banánt, mert ilyen körülmények között nem élik túl az ültetvények!! Ennek tuti rengetegen bedőlnének, egyébként hétfőn 2 spárban is jártam, és egyikben sem lehetett banánt kapni. TESSÉK! Még bizonyítékom is van!

1 megjegyzés:

lightpost írta...

és a hideg elveszi előlünk a munkát is! mert hát ugye ki dolgozik hidegbe', tessékmondani?!