2016. február 10., szerda

Az internet varázslatos hely

Az internet legnagyobb hüly(es)é(ge)inek gyűjtőhelye a gyakorikérdések. Vannak rajta normális kérdések, normális válaszokkal, de a legszaftosabb bullshiteket sem érdemes máshol keresni. Általában nem tudom eldönteni, hogy a kiírt kérdés csak trollkodás, vagy valaki tényleg komolyan gondolta, és sajnos utóbbira elég nagy az esély. És akkor a válaszok...... troll kérdésre troll válaszokat olvasni nagyon mókás, de amikor vita indul egy komoly válasz miatt... az az igazi szórakozás.

A legfrissebb termés válogatása.

Az egyik kedvenc témám, az alig 10 éves tinik, akiknek a legnagyobb problémájuk, hogy hogyan legyenek jó csajok, jó pasik, kinek mekkora már a melle/farka és mért nem nagyobb, és hogy 12 évesen még mindig szűzek és ez mekkora szégyen már. 
Íme egy díjnyertes példány:
Mi a csajozás lényege? Mit kell csinálni, hogyan? Hogy nézzek ki?
Édes istenem, ha ennyire nincsen fogalmad erről, akkor valószínűleg életedben nem szóltál még hozzá egy lány osztálytársadhoz sem, de azért a fejedben a kisördög már megdugná mindegyiket. Várjál még fiacskám türelemmel úgy 5-6 évet, hátha addig ragad rád valami érzelmi intelligencia is.


A másik kedvenc, a vallási viták. Szerencsére vannak értelmesebb emberek, de ez egy olyan téma, amiről nem lehet úgy véleményt kifejteni, hogy abba valaki valami kivetnivalót ne találna. Ebben a vallás-dologban semmi nem egyértelmű, és ez olyan heves vitákat tud generálni, hogy boldoggá tesz a tény, hogy kimaradtál belőle.
Ez a mostani találat eredetileg nem akart vallási vitát indítani, mégis az lett belőle:

Hogyan tudok a szent ősmagyarok lelkével kommunikálni?
1. Kiket értesz ősmagyarok alatt? Akik az Etel-közben várakoztak, már ha egyáltalán tényleg jártak ott? Vagy még ősibbeket keresel? Vagy akik berontottak a Kárpát-medencébe, és éltek itt párszáz évig? Egyébként a kérdésem komoly: történelmi időben meddig ősmagyar az ősmagyar? Mikortól nem ősmagyar, hanem már olyan rendes, onnantól, hogy István katolikussá nyilvánította az országot?
2. Szent? De tényleg, innen indul egyébként a vita is, az ősmagyarok mind szentek? Vagy van 1-2 szent onnan is? Hogyan?
3. Minek?! Az ősmagyarok olyan nyelvet beszéltek, amit ma már nem nagyon értenénk. Tudtommal a legrégebbi magyar írás, ami fennmaradt, párszáz évvel későbbről származik, 1200 körül mondjuk, nem tudom pontosan, de hát azok meg már rég nem ősmagyarok. Hogyan akarsz velük kommunikálni? Hátrafelé nyilazol nekik?


És végül, a harmadik kedvenc: az orvosi kérdések. Az emberek imádják, hogy az internet mindent tud, és imádják diagnosztizálni magukat mindenféle biológiai hátéérismeret nélkül, így aztán nem csoda, ha Magyarország a 10 millió rákos ember országa. 
Ez a kérdés remek vitaindító lenne, de a kérdező -gondolom- sajnálatára mindenki felvilágosult szakértő, és szegény teljesen egyedül marad butácska véleményével. Úgy sajnálom, hogy ilyen emberek vannak, ilyen gondolatok megfogalmazódnak.

Mikor jut már el odáig az emberek többsége, hogy gyógymódként inkább homeopátiás szereket használ "gyógyszerek" helyett?
Mindenki leoltja szegényt, de hát nekik van igazuk, nincs mit tenni. A homeopátia hülyeség, pontosabban egyáltalán nem az, mert a homeopátia a placebóhatásból óriába üzletet csinál, szóval igazán okos pénzcsinálási lehetőség, és ugye ilyen körökben az erkölcsiség nem számít. A homeopátiát egyébként sokan összekeverik a természetes gyógymódokkal, vagyis a gyógynövények használatával. Ez óriási tévedés, ezt ki kéne irtani az emberek fejéből. Egyébként a legjobb hozzászólás ez volt: 

Amint a homeopátiás mocsok hatásosságát képesek lesznek bármiféle klinikai vizsgálattal, duplavak-teszttel, randomizált próbákkal, statisztikailag szignifikáns eredményekkel igazolni, és nem bemondásra kell elhinni, hogy a 30c-re higított (ami egyébként fizikai képtelenség, a földnél harmincmilliószor nagyobb tartály kellene hozzá ugyanis) véres kacsamáj elűzi az influenzát.
Kedves hozzászóló, én nem vagyok se mágus, se varázsló, de bármikor készséggel bebizonyítom neked, hogy ezek a 100^30 mértékű hígítások akár egy 100 mikroliteres kis fiolában is kiválóan elvégezhetőek. (Kisebben is lehet, de 1 mikrolitert kézi pipettával már nem lehet olyan pontosan kimérni, meg hát mégiscsak hagyjuk meg az az icipici statisztikai valószínűségét annak, hogy legalább 1 gyógyszermolekula még marad a végén.) Ha nagyon tisztán akarunk dolgozni, akkor kell 30 db ilyen pici fiola, egyébként 2 is elég. Nagy tételben ugyanez literes, vagy hektoliteres edényekben is tökéletesen kivitelezhető.

Az internet varázslatos hely.

2 megjegyzés:

Zsebi írta...

Egyszer megnéznék egy ilyen homeo bogyó gyárat, kíváncsi vagyok, hogy milyen technológiákkal dolgoznak. Szakmai érdeklődés :-D

...petya, a petya... írta...

a homeopátia és hasonlók területén operáló megmondóemberekkel és megmondásokkal kapcsolatban amúgy felettébb ajánlom ezt a könyvet:)
társadalmi célú hirdetésünket olvasták.
(amúgy Bori, jap, erre a kurzusra rángattalak el titeket egyszer:))