2016. február 3., szerda

Számolók

Gyakran szólnak olyasmiről a hírek, hogy x db / kg / liter valamit találtak/csempésztek/kell megsemmisíteni, stb. Ezeket kik és hogyan számolják meg? Azt még el tudom képzelni, hogy a szomszéd Scumbag Stevenél talált 1.5 kiló drogot rárakják a mérlegre, de amikor 400 ezer doboz cigaráettát találnak, akkor hogy?

- 215326, 215327, 215328...
- Csá Józsi, mizu?
- Baazdmeeg! ... 1, 2, 3....

Vagy strigulákat húznak? Vagy kivezényelnek 4000 NAV-ost és mindenki összegyűjt 100-at, vagy hogy megy ez? Egyáltalán tényleg, kik számolnak? Mi az ő foglalkozásuk, beosztásuk?

4 megjegyzés:

Zsebi írta...

A cigi pl első körben 10esével össze van fóliázva (ha jól tudom), és gondolom x ilyen csomag van egy dobozban. Így azért lényegesen könnyebb megszámolni. :)

Aranyhal írta...

Ciginél tényleg viszonylag egyszerű megszámolni, akár szálra is. 19 szál van egy dobozban, 10 doboz tesz ki egy kartont és 50 karton egy mesterkartont.
Vagy az egyszerűbb megoldás, hogy lemérik egy bizonyos típusú doboz súlyát (ha esetleg nem tudják már maguktól is) és az olyan dobozból álló gyűjteményt, ha tetemes mennyiség, akkor lemázsálják és visszaosztva megkapják a doboz számot.

...petya, a petya... írta...

tényleg vannak erre elég jó és nem túl izgalmas, de működő módszerek, de a fenti szituáció azért tetszik:)

lightpost írta...

meg hát ha valakinek eszébe jut, hogy "na vajon tényleg 400.000 doboz cigaretta volt, kereken, nem lehet hogy csak 398.637?", akkor az hová fordulhat panaszával, hogy az talán nem is annyi volt, őt bizonyosan félretájékoztatják?
nehéz ügy ez. közmunkával vagy diákmunkával is megoldhatnák, mondjuk "könnyű fizikai munka, leltározás" címén.