2012. május 1., kedd

Nightwish - Budapest, Papp László Sportaréna, 2012.

Arra gondoltam, ideje lenne elmesélnem, hogy milyen volt a Nightwish koncert.
Az előzenekarokról lemaradtunk, az Eklipse-t sajnálom, őket szívesen meghallgattam volna, de a másik zenekarra - bármi is legyen a nevük - nem vágytam, mert egy nő az énekese aki pont úgy visít, mint az IronMaiden, amit nem bírok meghallgatni.


Az állóhelyeken voltunk, a hang és fényemberek jobb oldalán. Rengeteg ember állt előttem, úgyhogy a zenekart csak néha láttam, viszont volt felettük egy színes szélesvásznú kivetítő, ahol mindenféle szép (mozgó)képek úszkáltak.
Azt az egész világot, ami az Imaginaerum dalok köré építettek, valahogy pont így képzeltem el, pedig azelőtt még az albumborítót sem láttam. Nagyon jól bántak a színekkel, a világítással, a tűzzel, a tűzijátékkal, és a hangokkal. Az igazán jól esett, hogy Anette-nek élőben is olyan szép telt hangja van, mint az albumokon, és a régi dalokhoz is illik a hangja.
Egyébként még pozitív élmény, hogy az emberek körülöttünk józanok voltak, nem ugráltak, nem pattogtak, nem lökdöstek - kivéve egy lányt, aki nagyon részeg volt és nagyon imádta a zenét és nagyon hajladozott, és egyszercsak véletlenül képen törölte a mögötte álló fickót, de szerencsére a józan barátnője megpróbálta visszafogni.




1. Taikatalvi
2. Storytime
3. Wish I had an Angel
4. Amaranth
5. Scaretale
6. Slow, Love, Slow
7. I want my tears back
8. Come cover me
9. The crowl, the owl and the dove
10. The Islander
11. Nemo
12. Last of the Wilds
13. Planet Hell
14. Ghost River
15. Dead to the World
16. Over the hills and far away
17. Finlandia
18. Song of myself
19. Last Ride of the Day



A következő állomás az Evanescence koncert és a G3.

Nincsenek megjegyzések: