2011. július 15., péntek

Órarend

Nem könnyítem meg nagyon a dolgom a következő félévre sem, bár lehetne 45 vagy mégtöbb kreditem is, én mégis nagylelkű leszek magammal szemben és megelégszem 42-vel is. Az mégiscsak sokkal kerekebb szám, nem? Vagy mindenebb.
Attól tartok, hogy amikor az elején azzal riogattak minket, hogy majdamásodikév, majdaszigorlatok, akkor elhallgatták előlünk az 5. félévet. Ennek ellenére mégis várom, mert végre értelmes, gyakorlatias dolgokat fogunk tanulni. Az első két év (többé-kevésbé) arról szólt, aminek általában tartják a biológiát: egyszerű élővilág-megismerés, és anatómia. De majd most! Genetika, immunológia, humánbio, molekuláris bio (6 órás gyakorlattal! - egy PCR lefuttatása mondjuk 1,5-2 órás móka, közben akár halálra is unhatja magát az ember), mikrobiológia, ökológia, meg persze állat- és növényélettan, ami reakciómechanizmusok és reakcióútvonalak tömkelege, némi fizkémmel és szerves kémiai "alapismeretekkel" fűszerezve. Szóval jó lesz ez.
Azért arra kíváncsi leszek, hogy heti 38 óra mellett hogy a viharba fogok szakdolgozni...
(Ez a post csak hirtelen fellángolás volt az órarend-összeállítás örömére, de mindjárt meg is feledkezem róla és inkább a spanyol nyaralást várom.)

Nincsenek megjegyzések: