2010. július 23., péntek

Gasztromán

Ma megsütöttem életem első piskótáját, ami kellő sikert aratott. Anya vagy egy éve próbálkozott hasonlóval, de az nem lett több egy tepsi morzsánál. Én vagyok az ügyes.
Azért nem ment ez olyan simán, kénytelen voltam szülői segítséget igénybe venni, mivel soha nem csináltam még olyat, hogy a tojásnak a sárgáját és fehérjét külön kéne választani, így hát elsőre nem is sikerült. Meg annyit kellett kavargatnom a sárgáját a cukorral, hogy mire a fehérje felveréséhez értem, már elfáradt a karom. A sütés amúgy majdnem jó fogyókúrás, vagy legalábbis edzési módszer, csak "kár", hogy a végén olyan hízlaló nyammancs lesz a vége.

2 megjegyzés:

írta...

Bár ritkán tévedek ide, és még ritkábban kommentelek, most meg kell hogy osszam veled, hogy én meg vadast készítettem, életemben először, és sikerült!
A tojás fehérje és sárgája kettéválasztásáról pedig bármelyik gyakorlott testépítő ismerősödet megkérdezhetted volna, aki kizárólag fehérjéből süti a reggelit.

borii írta...

Még milyen jó, hogy csak úgy hemzsegnek körülöttem a testépítők. :D