2013. július 10., szerda

Még több mém # 2

Ezt a kérdéssort M kapta, de jó kis kérdések, én is válaszolok rájuk, de ha nagyon unjátok már ezeket, akkor nem muszáj elolvasnotok. Mintha a többit muszáj lenne....

1. Ha a jövő nemzedék egyik tagjának adhatnál egyetlen "intelmet", mi lenne az?
Az egyetlen megoldás, amiben bízni lehet, hogy a Földet nem a vogonok fogják eltüntetni hiperűrsztráda-építés miatt, így a tudomány megadhatja a választ az Élet, a Világmindenség, meg Minden kérdésére. Szóval az egyetlen, amiben bízni lehet, az a tudomány, és az okos ember.

2. Mik voltak életedben azok a meghatározó pontok, amik az életfelfogásodat egy kicsit más irányba terelték?
Először az, ahogy Anya nevelt, hogy milyen elveket tanított nekem anélkül, hogy kötelezett volna bármire. Aztán az, hogy mind általános iskolában, mind középsuliban remek tanáraim voltak, akik így vagy úgy befolyásolták azt, hogy milyenné váljak. Aztán jött az egyetem és a folyamatos bizonytalanság, hogy oda való vagyok-e egyáltalán, képes vagyok-e teljesíteni azt, amit tőlem elvárnak. 
Valójában gőzöm sincs, mit érek az életfelfogás alatt.

3. Hogyan tennéd sorrendbe fontosság szerint? Család - Barátok - Tudomány - Művészet - Sport - Pénz - Egészség
1. Egészség - néha még eszembe jutnak a három évvel ezelőtti epegörcseim, és olyankor meg szoktam nézni, hogy megvannak-e még a műtét helyei. Megvannak.
2. Család ÉS barátok - egyik nélkül sem tudnám elképzelni magamat.
3. Pénz - talán meglepőnek tűnik elsőre, de gondolj csak bele, mit tennél, ha konkrétan nem lenne egyetlen elkölthető kis pénzecskéd sem. Ugye, hogy mekkora szükség van rá. 
4. Tudomány - mit van mit tenni.
5. Sport.
6. Művészet - a szépirodalmat  és a zenét azért a sport mellé helyezném, de a film- és képzőművészet nem hoz lázba.

4. Van kedvenc földrajzi helyed? Hol van, és miért az?
Így hirtelen nincs... most legszívesebben egy egész napot töltenék a Plitvicei-tavaknál.

5. Milyen mesefilmeket néztél sokat kiskorodban? Emlékszel még a főcímdalukra? :)
Rengeteg mesét néztem, nem fogom felsorolni mind.

6. Voltál már (hónapokban mérhető) huzamosabb ideig külföldön? Hol, és mi célból?
Nem.

7. Szerinted fontos a hazaszeretet?
Mostanában nagyon divatos lett a nemzet, divat lett magyarnak lenni, és újra nagy erény lett a hazaszeretet, de én egyikről se tudom, hogy mit jelent. 

(A hétvégén láttam a tévében egy felvételt, ahol a legutóbbi szivárványos fesztiválon egy 50-60 év körüli alacsony dundi kis néni skandálja hangosan: "Mocskos buzik! Mocskos buzik!" Ugyanezt hallottam már kormányellenes tüntetéseken, vagy hasonló pártpolitikai demonstrációkon. Ha ezt jelenti magyarnak lenni, és ez a hazaszeretet, akkor azt hiszem, számomra ez egyáltalán nem fontos, sőt, ellenzem.)

8. Milyen kapcsolatban állsz a természettel?
Az egyetlen ebben a világban, amit rendületlenül tisztelek, amiben nem tudok csalódni, és ami újra és újra le tud nyűgözni, miközben ez a legfélelmetesebb hatalom is egyben.

9. Szerinted létezhetnek olyan körülmények, amik közt egy ember sem lehet boldog? Nem egy pillanatnyi állapotra, hanem hosszú távra értve.
Mi a boldogság?

10. Szerinted elmúlik a szerelem?
Egy akármilyen szerelem bizony elmúlhat, az igazi szerelem viszont nem, bár sok-sok év együttélés után csillapodik. Ha elmúlik, ott valamit nagyon elrontottak. 

Nincsenek megjegyzések: