2014. december 27., szombat

Karácsonykor

Olyan sok szuper ajándékot kaptam/kaptunk az idén, hogy csuda! Már alig várom hogy mindet ki lehessen próbálni és használni lehessen.

Itt van egy ilyen karácsonyi mém, nem rakom bele az összes kérdést, csak amire tudok válaszolni.

1) Kedvenc forrócsoki-ízesítésed?
A mogyorós nagyon finom, de ahhoz, hogy kedvencet válasszak, mondjuk meg kéne kóstolnom még néhányat.

2) Mi volt a legkedvesebb gyerekkori ajándékod?
Azt tudom, hogy egyszer kaptam egy fehér, pórázánál fogva "távirányítható" kutyát, tudott menni és ugatni. Nem játszottam vele túl sokat, de még megvan, és ez valahogy megmaradt az emlékezetemben.

3) Mi az a kézzel nem fogható dolog, ami örömet okoz számodra az ünnepekkor?
Az ajándékok becsomagolása, és megnézni, ahogy kibontják az ajándékot, és boldog lenni attól, ahogy a másik örül a kapott dolgoknak.

4) Mi a karácsonyi napirended?
Jó esetben 24-ére már minden ajándék be van csomagolva, és 23-án a sütik is elkészülnek. Utóbbi két évben bejgli és mézeskalács készült. 24-én ebéd itthon, semmi extra, itthon nem pörgetjük túl a karácsonyt. Délután megérkeznek Hercegék, kocsiba pattanunk és irány Patak. Ott némi kipakolás (rendszeresen akkora pakkokkal érkezünk, mintha egy heti külföldi nyaralásra mennénk), majd konyhában beszélgetés után következik az ajándékbontás. Ilyenkor mindenki nagyon örül, hogy milyen szépet adott-kapott. Utána jön a karácsonyi vacsi, ahol rám persze mindig külön kell főzni, mert nem kérek sem borlevest, sem tatárbífszteket, sem halat, sem curryt. Sütiből viszont cserébe mindent megkóstolok. Az esti pukkadozást még egy kevés beszélgetést követi, de már olyan kajakómába esik mindenki, hogy inkább megyünk aludni. Meg még egy kicsit nézegetni, hogy mit kaptunk. Másnap reggel kései reggeli, utána kis kirándulás a kutyákkal, aztán ebéd, aztán második ebéd, és utána hazajövünk. Herceg itt marad nálunk, 26-án pedig náluk ebédelünk.

5) Kedvenc karácsonyi süteményed?
A bejgli (diós vagy mákos, mindegy), a mézeskalács, zserbó, a marcipános trüffel, amit Herceg anyukája készít, a juthúrós rudak / pogácsa, amit Herceg vagy az ő nagynénje készít, a kókuszkocka, amit Herceg forgat csokiba, meg miiinden.

6) Hogy öltözöl fel az ünnepekre? Mennyire figyelsz a külsődre?
Nekem nagyon kevés olyan öltözékem van, amiben igazán csinosnak érzem magam, ráadásul most az utóbbi 1 hónap stresszjében kicsit meg is híztam, de azért igyekszem csinosnak lenni, és az ünnepi hangulathoz öltözni, de semmiképp sem a hagyományos "ünneplős".

7) Kedvenc karácsonyi dekorációd?
A fehér színben világító fenyők és a négyszínű fényfüzér, amivel a pesti lakást díszítjük.

8) Hazai vagy külföldi előadók karácsonyi dalait hallgatod ilyenkor?
Az ajándékcsomagoláshoz szoktam zenét hallgatni, átalában valami vidám, pörgős zenét, aminek amúgy semmi köze a karácsonyhoz, és szerintem inkább külföldi. Pl. a Ska-P vagy a Lostprophets kiváló ilyen célokra.

9) Mi a karácsonyi kívánságlistád első, legvágyottabb darabja?
Kiskutya.

10) Miért szereted ezt az ünnepet?
A Patakon töltött vidám családi összejövetel miatt.

11) Mi a kedvenc karácsonyi ízkombinációd (pl. alma-fahéj, szilva-pulyka)?
Dió-baracklekvár-csoki, köznapi nevén zserbó.

12) Melyik a kedvenc Karácsonyiének-feldolgozásod?
A vokálos karácsony, egyben, minden egyéb karácsonyi dalt utálok.

13) Kedvenc szaloncukor-ízesítésed?
Tavaly kóstoltam valamilyen milkás, belül folyós csokis szaloncukrot, na az mindent vitt.

14) Van olyan karácsonyi étel/édesség, amit ki nem állhatsz?
A borleves, a tatárbífsztek, a currys hal, de ezt montha már említettem volna. Ja, és a töltöttkáposzta, amit kb. 5 évente egyszer eszek meg. Ez az az év volt. Egyébként minthogy nálunk nem nagyon volt ünnep ez a karácsonydolog, az ünnepi ételekben sem nagyon vagyok járatos.

15) Milyen ajándékkal lehet kikergetni a fél világból?
Az olyanokkal, ami csak a port fogja és másra nem jó. 

Nincsenek megjegyzések: