2013. február 18., hétfő

Kavarodás

A történethez tudni kell, hogy van nekünk Csodálatos Neptununk, amiben az órarend funkció működne, ha fel lennének töltve bele az időpontok, mint ahogy nincsenek, tehát az egyetlen információforrásunk a TO honlapján található tanrend.

Van most nekünk egy ilyen, hogy Géntechnológia és fehérjemérnökség gyakorlat. Ha nem lennének remek kapcsolataim a bioszosokkal, akkor konkrétan semmit nem tudnék erről a tárgyról, merthogy a tanrendben sincs időpont hozzá. Eddig annyi infót tudtam összeszedni innen-onnan, hogy tömbösítve lesz, méghozzá egy hétben. Én a 2. sorszámú csoportba jelentkeztem. Tegnap, vasárnap este kaptam azt a biztosabbnak tűnő infót, mi szerint az 1. számú csoportnak az 1. héten volt órája, ezért mi természetesebb, minthogy most mi jövünk. Semmilyen üzenetet nem kaptunk, de az idősebbektől kapott tanácsok is mind az mondták, hogy ez lesz a mi hetünk.

Meg is jelentünk ott reggel 9-kor. És vártunk. Aztán inkább becsengettünk a tanszékre. Akkor derült ki, hogy a tanár még bent sincs. Akkor a következő az volt, hogy most nem is neki lenne órája, de azért felhívják telefonon, hogy mivan. Így is lett, a tanár a telefonban jól meglepődött, szerinte neki márc. 18-án van gyakorlata, de 10 perc múlva itt lesz és megbeszéljük. Meg is érkezett, benézett a tanszékre, és mondta, hogy igen, neki tényleg nem most kell gyakot tartania, hanem márc. 11-én. Most egy másik tanárnak kéne lennie, vele mi van. Na ő még egy negyed óra múlva megjelent. Ez egy olyan tanár, akihez amúgy senki nem jelentkezett fel a Neptunban, aminek az az oka, hogy tök ismeretlen név, soha senki nem hallott róla. Tehát neki lenne ezen a héten gyakorlata, de mivel nincs ember, ezért ugye nem tart gyakot.

A vége az lett a dolognak, hogy maradtunk a márc 11-i időpontban a saját gyakvezünkkel, és sikerült rávenni, hogy talán mi lenne ha tájékoztatnák a hallgatóságot arról, hogy hogy is van ez a gyakorlat, mert akkor a jövőhéten bejön a 3-as csoport, és ők se akkor lesznek. Ráadásul finoman még letolt minket ez az idegen tanárember, hogy nekünk kellett volna kérdezősködni. Szerintem meg a tanároknak egyenesen kötelessége az év elején tájékoztatni minden hallgatót, hogy mire számítsanak. Különben mi a fenéért van ott az omhv-ban minden évben az a kérdés, hogy a tanár korrektül ismertette-e a félévre vonatkozó dolgokat.

Nincsenek megjegyzések: