2013. június 24., hétfő

Dupla facepalm

Van az a mondás, hogy az okos hülyéskedik, a hülye meg okoskodik. Ez tényleg így van, de utóbbit le kéne tiltani az internetről, mert mások, akik csak hülyék (de legalább nem terjesztik az elborult gondolataikat) még a végén elhiszik. A múlt héten találtam egy ilyet, aztán meg ma is. Ahogy a Szőkefiútól hallottam régen: "eszem-f@aszom megáll".

(A bejegyzésben előfordulhatnak általam meglehetősen ritkán használt káromkodó szavak, melyek véleményem szerint jelen esetben teljesen helyénvalóak és ezekért felelősségek a későbbiekben nem vállalok.)


Spirituális bioenergiaNa eeeeeez.... Azzal kezdődik, hogy elmeséli, mi a DNS, meg a nukleinsavak általában. A leírás tök jó, merem ajánlani a témában kevéssé jártasoknak. De aztán jön ez a spirituális fszság. Bevallom őszintén, nem olvastam végig, kb. a "virágos" képig jutottam el, nem bírtam tovább.
Aszongya:

A DNS (hasonlóan az aurához) több (spirituális-mágneses) szakrális burokkal rendelkezik, mely tartalmazza mindazon információt, mellyel, a tudattal és szabad választási joggal rendelkező ember befolyásolhatja fejlődését fizikai, spirituális létére ill. az egészségére vonatkozóan is (DNS és a candida betegség összefüggése)....
A fizikailag látható első DNS réteget a következő 11 mágneses DNS réteg (burok), mint árnyék veszi körül, és az ember számára csak ez lesz idővel is észlelhető, mivel az ember négydimenziós entitás egy sokdimenziós valóságban. 
...
A hiedelmek gyökeres eredete, a betegségek fizikai megnyilvánulásának formái és azok elfogadása, a bűnösség és bűnért (illetve mindenért, jóért - rosszért) való megfizetés karmája és félelme (és az ezekbe való feltétel nélküli hit), maga a karma és az eleve elrendeltség szintén a DNS -be van kódolva (generációkról-generációkra, családfáról-családfára), és a régi mintájú energia mintázatot "ábrázolja". 
Két véleményem van:
1. Szerintem ezek konkrétan értelmetlen mondatok. Tipikusan az az eset, hogy olyan hosszan és nyakatekerten fogalmazza meg a dolgokat, hogy a "pórnép" ijedtében el is hiszi.
2. A valóságot írja át úgy, hogy el tudjon vele adni valamit. Pl. az, hogy "a betegségek fizikai megnyilvánulásának formái [...] szintén a DNS -be van kódolva (generációkról-generációkra, családfáról-családfára) [...]" - ezzel mindössze annyit mond, hogy vannak genetikai eredetű betegségek, vagy legalábbis genetikai okok miatt bizonyos betegségekre hajlamosító tényezők. Szóval pl. hogy a nők hajlamosabbak az epekőre, és ha a családban vannak aranyeresek, akkor bizonyára lesznek még. Vagy ha a felmenők szépen sorban szívinfarktusban haltak meg, akkor lehet, hogy az utódgeneráció is abban fog. Nincs ebben semmi spiritualitás, ezt mutációnak, öröklődésnek, szelekciónak, hosszú távon pedig evolúciónak hívjuk.

Mit nem érdemes fogyasztani nyáron
Nyáron ugye általában meleg van, az ember izzad, folyamatosan vizet veszít, amit pótolni kell. Vannak olyan ételek és italok, amiket ilyen nagy hőségben nem praktikus fogyasztani, mert vízhajtó hatásúak, ezért megnövelik a kiszáradás valószínűségét. Ilyen pl. a kávé, ezt mindenki tudja, meg az alkohol is, még még egy s más, ami meg van említve ebben a remek cikkben.
De aztán azt mondja, dinnye. Ne együnk dinnyét. Nooooormális?! Basszus, a görögdinnye piros, lédús része gyors becslésem szerint legalább 97% vizet tartalmaz. Ha valaki megeszik egy fél kilós dinnyét, az megivott fél liter vizet. Hát jó hogy pisilni kell tőle! Én például kifejezetten vízpótlás céljából szoktam enni a görögdinnyét, akár vacsorára is, mégis tudok tőle aludni.
A másik dolog, a dinnye a legjobb tisztító étel, kiválóan meg lehet vele előzni a vesekövességet (persze ugyanez elmondható bármelyik folyadékról is, csak több liter sörrel / borral (+ rövid kísérőkkel) ellentétben ez nem tesz kárt a májban. A cikkben azt írja, hogy a dinnye megterheli, megdolgoztatja a vesét. Nyilván, hiszen azt a rengeteg vizet ki kell szűrni, a jó isten áldja meg aki ezt írta, a vesének pontosan ez a feladata, erre lett kitalálva! Persze ha valaki súlyos veseelégtelenségben szenved, vagy éppen évek óta a magas vérnyomással küzd, és a vérnyomáscsillapítók sem tehetnek már túl sokat, akkor érdemes lehet elkerülni a hirtelen sok folyadékbevitelt, de akkor ne a dinnyét tiltsuk le, hanem bármi mást is, amiből az ember egyszerre 3-4 decinél több vizet visz be a szervezetébe.

Fuckthissshit

1 megjegyzés:

Zsebi írta...

Az én kedvencem az, hogy az eper egy nagyon egészségtelen dolog, mert nagy a fajlagos felülete ezért sok csúnya rossz dolog tapad meg rajta -.-